Brainportschool

Het Van Maerlantlyceum is ook een Brainportschool: we werken samen met de vervolgopleidingen en bekende bedrijven in de regio Eindhoven op het gebied van design, ondernemerschap en techniek. Zo ga je in de les natuurkunde ook naar ASML of krijg je op school tijdens de VML-week les van een ondernemer, wetenschapper of kunstenaar. En we richten ons op de maatschappij om ons heen, dichtbij en verderaf: we hebben jaarlijks een internationale week en in de bovenbouw internationale uitwisselingen.

Samen je eigen (leer)weg bepalen

Bij ons op school leren we samen, in klassen en in groepjes, digitaal op een laptop en via boeken, met docenten en met leerlingen onder elkaar. En niet alleen in vakken, maar ook in projecten en opdrachten, binnen en buiten de school. We bepalen per leerling de leerweg, afgestemd op je wensen en vooruitgang. En... hoe verder je komt hoe meer je zelf mag bepalen hoe we dat doen. Verder houden we samen bij wat je al goed kunt, en waar je nog mee moet oefenen.

Op weg naar het eindexamen

Het Van Maerlantlyceum biedt gewoon goed onderwijs. Ons slagingspercentage ligt hoog: in 2020 98% voor atheneum & gymnasium en 96% voor havo. Dat komt mede door onze goede begeleiding. Iedere leerling krijgt bij ons een mentor, die jou coacht op je ontdekkingstocht naar het eindexamen. We beginnen meteen. Vanaf de brugklas gaan we tijdens het wekelijkse mentoruur dieper in op het aanleren van goede studiegewoontes en –vaardigheden. Want... ook leren moet geleerd worden.